Kampala. De hoofdstad van Uganda is met 1,2 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Hoe mooi zou het zijn als de supermarkten in deze wereldstad ook Yoba verkochten? Dat krijgen we alleen voor elkaar dankzij samenwerking met grootschalige partners.

Zo zijn we al goed op weg dankzij fabrikant Kemarg, die O’soya maakt. Zij verkopen de eerste probiotische drankjes gemaakt van sojamelk en melkpoeder. De yoghurt wordt momenteel al in twee smaken verkocht aan een aantal supermarkten, waaronder de bekende Ugandese keten Capital Shoppers.

Yoba in meer supermarkten

Als het aan de Makerere universiteit in Kampala ligt, wordt het aantal supermarkten dat Yoba verkoopt binnenkort uitgebreid. Yoba ging een partnership aan met FONUS, de experts van de universiteit op het gebied van voeding en hygiëne. Met als resultaat dat ze binnenkort een sojamelk met probiotica op de Ugandese markt gaan brengen.

Events en shows

Daarnaast moeten we op zoveel mogelijk relevante plekken in Kampala ons gezicht laten zien. Zo stonden we met Yoba op het eerste nationale Uganda Dairy Event. En sommige producenten van Yoba, zoals Yummies en Kemarg, waren aanwezig tijdens de Ugandan National Trade Show.

Proeven

Zichtbaarheid is belangrijk. Maar net zo belangrijk is mensen laten proeven van Yoba. En ook hier is samenwerking met een organisatie als de universiteit onmisbaar. Op de Makerere universiteit hielden we een proeverij. Zodat proevers onze drank konden vergelijken met andere yoghurtculturen.

Supermarkten én organisaties

Overal waar we komen, vertellen we ons verhaal. In de hoop dat dit door nóg meer supermarkten én (grootschalige) organisaties wordt opgepakt. Af en toe worden we een handje geholpen door de media. Zo is ons verhaal binnenkort te lezen in het Ugandese wetenschappelijke vakblad Nutrition Magazine.